Pyttis svenska pensionärsförening

                             September år 2021

   På grund av corona höll föreningen inget möte i november och inte heller i december år 2020. Av samma orsak är också januarimötet, februarimötet, marsmötet, aprilmötet och majmötet år 2021 inställda. Nästa möte äger därför rum torsdagen den 16.9 2021. Tema och mötesplats är ännu inte bestämda.   

               Sommarresan/ sommarmötet 2021 inställt

   En sommarresa blev för svår att genomföra på grund av corona. Istället planerades ett sommarmöte i hemknutarna med egen matsäck. Dess värre fortsätter corona och sommarvädrets hetta och styrelsen har därför gett upp planerna på ett sommarmöte. Den som väntar på något gott får alltså vänta till månadsmötet 16.9 2021.   

               Kotkanejdens pensionärer

    Kotkanejdens pensionärer inbjuder till att fira föreningens tio års jubileum med en lunch tisdagen den 14 september 2021 kl. 14 i Kotka Ångbryggeri, Metsontie 41. 

Mer information hittas under fliken INBJUDAN här till vänster. OBS: Anmälan före den 1.9 2021

 

Tattoo har vi också fått backa två år i rad. Nu kunde man inte mera överföra biljetterna till nästa års Tattoo som går av stapeln vecka 28 och marsschowen troligen 15 el 16.7. Har nu returnerat de betalda biljettpengarna och hoppas alla fått dem. Om inte så hör av er. I höst får vi igen boka nya biljetter och återkommer då.

Ordförande

Birgitta Ström

            RESAN BLIR KANSKE INSTÄLLD( SE NEDTILL)        Torsdagen den 26.8.2021 ordnas en resa till Luumäki, Kotkaniemi, P.E. Svinhufvuds hemmuseum. Vi får en svenskspråkig guidning av Maj-Britt Puranen. Priset för resan är 25 €. Inträdet bör var och en betala själv (museikortet duger).

   Anmälan till H. Lindholm (040-763 2335) och betalning bör ske före 15.8. till Teaterkontot FI29 1069 3500 3717 52. Vi får svensk guidning och kaffe/te/saft + Ellen Svinhufvudkaka. Vi ordnar resan med Tidstrands buss. Hoppas det blir av för det är säkert över fem resor om vi fått backa p.g.a. pandemin. Tidtabellen är följande:

      8.35                 Lovisa turisthållplats

      9.00                  Broby rampen

      9.15                   Kotka

      9.30                    Karhula

      10.30                  Luumäki

                   

                     SPF:s Östra Distrikt

    Björn Sundström ringde och berättade att Dansholmen är inhiberad.
Det var FBK i Tolkis som backade ut. Man förstår ju dem med dessa nya deltavarianter.
Vet inte ännu hur det blir med LuumäkiAlla tio som var anmälda till Tolkis är personligen meddelade och får pengar tillbaka. 
Taipalsaari har den gångna veckan fått mera smitta än på hela tiden coronan härjat. Kommunen skulle fira 450-års jubileum nästa veckoslut med konserter, festgudstjänst i kyrkan och mat för 450 personer ute. Få se hur det går och våra bekymmer är nog små i jämförelse med detta.
Mvh Birgitta.